Bij Paul

We waren gewaarschuwd: het zou een diner-met-jaarwisseling worden. Maar toen om elf seconden voor twaalf, terwijl wij ons eerste voorgerecht net op hadden, de dj de inmiddels zeer luidruchtige gesprekken overstemde door hardop af te tellen, keek iedereen dan ook lichtelijk verbaasd: ,,Wat? Zo laat alweer?''

De champagne knalde, de muziek ging op disco-volume en iedereen wenste elkaar een welgemeend `Bonne année'.

Het tweede voorgerecht heeft ons nooit bereikt, het hoofdgerecht verdween zo tegen enen ergens tussen twee disconummers in, het kaasplankje werd geserveerd toen de hele tent elkaar beschoot met propjes en overstelpte met serpentines.

Nadat tegen drie uur 's nachts dan eindelijk het desert was geserveerd, schonken we nog een laatste glas champagne in en concludeerden dat oud en nieuw bij bistro Chez Paul in Parijs in elk geval onvergetelijk was.