Zendtijd LPF wordt ingetrokken

Het Commissariaat voor de Media heeft het voornemen de twee wekelijkse zendtijd voor de LPF op 747 AM tot 1 september 2004 in te trekken. De partij heeft deze zendtijd gedurende een half jaar niet ingevuld. In een hoorzitting deze maand kan de LPF zich verweren. Dat heeft een woordvoerder van het Commissariaat vanmorgen bevestigd.

Politieke partijen met zetels in het parlement krijgen om de week tien minuten zendtijd op Radio 747 AM. Doordat de LPF deze tijd niet invulde, onstond telkens een gat in het uitzendschema. Zendercoördinator Jan Westerhof zocht ,,meerdere keren'' contact met de LPF, zonder resultaat. Het Commissariaat voor de Media stuurde volgens een woordvoerder ,,één of twee keer''een brief naar de LPF met de vraag of ze gebruik willen maken van de zendtijd, maar kreeg geen reactie.

Een woordvoerster van de LPF zegt dat de partij ,,voor de zomer'' een brief heeft gestuurd aan het Commissariaat voor de Media, waarin staat dat de partij geen gebruik wil maken van de zendtijd. De woordvoerder van het Commissariaat van de Media zegt deze brief nooit te hebben ontvangen. ,,Er kan iets mis zijn gegaan met de verzending, maar het lijkt mij dat je zo'n brief toch aangetekend verstuurd.'' De LPF zegt in de toekomst wel gebruik te willen maken van de zendtijd.