Verbeek wordt nieuwe coach Heerenveen

Gert-Jan Verbeek volgt Foppe de Haan op als trainer/coach van SC Heerenveen. De huidige oefenmeester van Heracles bereikte overeenstemming over een contract voor twee jaar.

Verbeek begint deze zomer in het Abe Lenstra Stadion. De benoeming van de 41-jarige trainer was geen verrassing. De nieuwe hoofdtrainer werkte in het verleden al bij SC Heerenveen. Eerst als speler, later als jeugdtrainer en tenslotte als assistent van De Haan. Toen hij drie jaar geleden naar Heracles Almelo vertrok om voor het eerst als hoofdtrainer te gaan werken, beloofde Heerenveen in elk geval met hem te zullen praten als Foppe de Haan zou vertrekken.

De 60-jarige De Haan, de langst zittende hoofdtrainer in het Nederlandse profvoetbal, kondigde voor aanvang van het huidige seizoen met een brok in de keel aan dat dit zijn laatste zou zijn. Heerenveen kreeg daardoor alle tijd een opvolger te zoeken.

In Friesland passeerden verscheidene namen van kandidaten, zoals van Robert Maaskant van RBC. Met de succesvolle coach, die ook bij Willem II wordt genoemd als opvolger van Mark Wotte, werd een gesprek gevoerd maar dat leidde niet tot een bevredigend resultaat. Rond de jaarwisseling haalde de voetbalclub de contacten met Gert-Jan Verbeek aan, waarna de besprekingen snel tot een afronding kwamen. Binnen de club is iedereen het eens met de aanstelling van Verbeek als trainer/coach. Voorzitter Riemer van der Velde: ,,Alles is besproken met drie mensen in de directie van SC Heerenveen en bovendien een juridisch adviseur. Ook Foppe is het er volledig mee eens dat we Gert-Jan Verbeek hebben genomen.''

Over de verdere invulling van de technische staf zegt Heerenveen wel ideeën te hebben, maar die pas later te zullen uitwerken.