Sneeuw tijdens de nieuwjaarsduik

Ruim achtduizend mensen hebben gisteren een duik genomen in het water van de Noordzee bij Scheveningen om het nieuwe jaar in te luiden. Voor het eerst in het 36-jarig bestaan van de nieuwjaarsduik sneeuwde het. De deelnemers waren gewaarschuwd voor de kou. Met een temperatuur van net iets onder het vriespunt en wat wind voelde het op het strand aan als ongeveer acht graden onder nul. Meer dan driehonderd mensen zijn op verschillende plaatsen in Friesland het water ingedoken. De nieuwjaarsduik op Terschelling, waar de watertemperatuur slecht 3,5 graad bedroeg, trok een kleine honderd deelnemers, die op Vlieland tachtig. Zeventig personen trotseerden het IJsselmeerwater bij Hindeloopen. Het water in de voormalige Zuiderzee schommelde rond het vriespunt. In Burum deden vijftig mensen mee. Ook in Tytsjerk en Leeuwarden gingen mensen buitenwater in.