Schrijver Dunne (71) overleden

De Amerikaanse schrijver John Gregory Dunne (71) is dinsdag thuis in New York overleden na een hartaanval. Dat heeft een woordvoerder van de familie bekendgemaakt. De Ierse Amerikaan Dunne was getrouwd met schrijfster Joan Didion en is vooral bekend van zijn verhalen over de televisie- en filmindustrie. Hij begon in de jaren vijftig als journalist bij Time Magazine in New York en verhuisde in 1964 naar Californië. Daar schreef hij The Studio over de gang van zaken bij Twentieth Century Fox. Samen met zijn vrouw schreef hij in 1976 het scenario voor de remake van A Star is born met Barbra Streisand. Een jaar later publiceerde hij zijn grootste succes, de roman True Confessions. In 1981 maakte hij ook het scenario voor de verfilming daarvan die met hoofdrollen voor Robert Duvall en Robert De Niro een eveneens een groot succes werd. Dunne schreef regelmatig kritieken voor The New York Review of Books.