Minder kijkers voor Lebbis & Jansen

De oudejaarsconference van Lebbis & Jansen heeft 1,9 miljoen kijkers getrokken, aanzienlijk minder dan de 4,2 miljoen die een jaar eerder het optreden van Youp van 't Hek bekeken. In eerdere jaren trok ook Freek de Jonge veel meer kijkers. Lebbis & Jansen bleven nog wel boven het diepterecord dat in 1994 met 1,4 miljoen kijkers werd gevestigd door Seth Gaaikema.

Het komiekenduo, dat hun jaaroverzicht ditmaal voor het eerst op de avond van 31 december bracht, haalde ongeveer even veel kijkers als de Oudejaarsloterijshow op RTL4, die hun optreden gedeeltelijk overlapte. Het was wel een groei vergeleken met eerdere jaren, toen Lebbis & Jansen hun programma in de week voor oudejaar brachten. Naar de herhaling, na middernacht, keken 600.000 kijkers.

Veruit het best bekeken tv-programma op oudejaarsavond was het jaaroverzicht van Kopspijkers, waarin het cabaretteam voor het laatst te zien was in de huidige samenstelling. Het haalde 3,5 miljoen kijkers – bijna de helft van iedereen die televisie keek. Van de muziekprogramma's die na middernacht werden uitgezonden, ging de meeste aandacht uit naar het Top 2000 Concert. Voor de komende oudejaarsconference staat Youp van 't Hek op de nominatie.