Duitse politie pakt Nederlandse zedendelinquent

Een elite-eenheid van de Duitse politie heeft in een verlaten boerderij nabij Düsseldorf woensdag een Nederlander (53) gearresteerd die is veroordeeld wegens seksueel misbruik, zo heeft de Duitse politie bekendgemaakt. De politie heeft de identiteit van de man, die in Nederland een gevangenisstraf van twaalf jaar moet uitzitten, niet bekendgemaakt. Justitie had een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. De politie was dinsdag getipt door de zwangere vrouw van de man. Zij zegt door hem wekenlang te zijn geslagen. Agenten wisten hem in de boerderij in Wülfrath te verrassen, waarbij de man zich niet verzette. Hij had wel munitie, maar geen wapens op zak. De Duitse politie stelt op dit moment een onderzoek in naar de man wegens illegaal wapenbezit en het slaan van vrouwen. Daarna wordt besloten of de man wordt uitgeleverd aan Nederland.