WWW.NRC.NL

Fotoserie Aardbeving Iran. De Iraanse stad Bam huilt om zijn doden. Door de aardbeving afgelopen vrijdag zijn tienduizenden mensen om het leven gekomen. Het historische hart van de stad is vrijwel helemaal verwoest. Op de website staat een fotoreportage: www.nrc.nl/foto.

Webcongres. Het is historisch gezien opmerkelijk hoe snel de patriarchale macht, die 2000 jaar het familierecht heeft beheerst, is vervangen door een matriarchale macht, althans waar het gaat om niet-huwelijks ouderschap. In de onderlinge juridische verhoudingen tussen man, vrouw en kind is de macht van de vrouw onevenredig ver doorgeschoten. Man en kind zijn daarvan het slachtoffer geworden. Aldus Dorien Pessers, op 20 december in het katern Opinie & Debat. Het Webcongres van NRC Handelsblad – een groep van 150 mensen – debatteert over het onderwerp dat Pessers aansneed. De discussie is te volgen op www.nrc.nl/webcongres.

Nieuwsquiz 2003. Op de drempel van het nieuwe jaar nog even terugkijken op het oude jaar? Hoeveel is je bijgebleven van het (grote en kleine) wereldnieuws? Doe de nieuwsquiz op de scholierensite. De website voor scholieren wordt op maandag 5 januari, als de kerstvakantie voorbij is, weer ververst met nieuwe artikelen: www.nrc.nl/scholieren.