Terug naar Nederland

Hij komt weer terug naar Nederland. Gerard Jansen (38) wordt de nieuwe Chief operating officer van Cadillac Europa, een onderdeel van de Kroymans Corporation. ,,Ik ruim deze week mijn appartement in Keulen op en ga weer permanent in Nederland wonen'', zegt Jansen. Hij woonde de helft van het jaar in Keulen, waar hij voor Ford werkte, en de andere helft in Nederland waar zijn vrouw is blijven wonen. ,,Ik ben overgestapt omdat ik graag met een premium merk wilde werken en op de langere termijn weer in Nederland actief wilde zijn.'' Cadillac Europa zal de Amerikaanse auto's en de Corvette, Chevrolet en Humer, in Europa gaan importeren en verkopen – een contract dat de in Hilversum gevestigde distributieonderneming Kroymans eerder dit jaar wist binnen te slepen. Voor zijn nieuwe functie zal Gerard Jansen veel van huis zijn. ,,Ik zal veel door Europa reizen, vooral in Duitsland, Zwitserland, Scandinavië en de Benelux. Waarschijnlijk ben ik minder vaak thuis dan in mijn vorige baan.''

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf