Tachtigplussers moeten solliciteren

Enige honderden tachtigplussers hebben van de gemeente Eindhoven een brief ontvangen, waarin staat dat ze zo snel mogelijk moeten gaan solliciteren om een eigen inkomen te krijgen. Het schrijven, verstuurd door de gemeentelijke sociale dienst Werk, Zorg en Inkomen (WZI), heeft menige hoogbejaarde aan het schrikken gemaakt, vertelde een aantal `oudjes' aan Omroep Brabant.

Sommigen konden er niet van slapen, anderen raakten ,,enigszins in paniek'' maar weer anderen begrepen meteen dat het om een vergissing ging. Zoals de vieve mevrouw A. Thomassen (91), uit het bejaardentehuis Kronenhoef, die met een verslaggever naar het loket van de sociale dienst WZI ging met de vraag: ,,Goede morgen meneer, hier ben ik, heeft u een baantje voor me?'' Thomassen later: ,,Ze vonden me te jong, ik moet over een jaartje terugkomen. Ha, ha, in februari word ik 92 jaar.''

Seniore Thomassen, vroeger werkzaam in de sigaren- en suikerwarenwinkel van haar zus op de Eindhovense Markt, had begrip voor de fout: ,,Ik heb ook wel eens ooit te veel jus bij de aardappels gedaan. We hebben er in het bejaardenhuis achteraf hartelijk om gelachen''. Thomassen zegt dat de dienst vrij vlot na de ,,vervelende brief'' een excuusbrief heeft gestuurd.