Schandalen verbleken door geboorte prinses Amalia

12-2 Prinses Margarita, dochter van prinses Irene en Carlos Hugo de Bourbon de Parme, en haar echtgenoot Edwin de Roy van Zuydewijn zijn gebrouilleerd met de koninklijke familie. In HP/De Tijd en het Duitse weekblad Der Stern zeggen zij dat de familie hun huwelijk afkeurt en hen daarom kleineert en buitensluit. Zij zijn vooral boos over het onderzoek dat de toenmalige BVD voor hun huwelijk heeft verricht naar de antecedenten van De Roy van Zuydewijn en het doorgeven van de resultaten van dat onderzoek aan onder meer Margarita's vader. Het paar verzoekt advocaten een schadeclaim tegen de staat voor te bereiden.

11-1 Prins Bernhard belooft de boete te betalen die een Albert Heijn-medewerker in Amsterdam kreeg opgelegd wegens het slaan van een reeds overmeesterde dief. De prins houdt woord.

12-6 Margarita verliest een kort geding, waarin ze 74.000 euro eiste van Mees Pierson. Deze bank zou zonder haar toestemming geld hebben overgemaakt naar haar vader.

30-6 Prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit verloven zich.

30-6 De gemeente Wassenaar stelt een fotografeer- en filmverbod in rondom villa Eikenhorst, waar prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaan wonen. De Haagsche Courant lokt een rechtszaak uit door het verbod expres te overtreden, waarop de rechter het verbod in strijd met de wet verklaart.

2-7 Prinses Máxima wordt veroordeeld tot een schadevergoeding aan een automobilist met wie zij in oktober 2001 voor Paleis Huis ten Bosch in botsing kwam.

20-8 De RVD bevestigt na een publicatie in De Telegraaf dat Mabel bevriend is geweest met de in 1991 geliquideerde topcrimineel Klaas Bruinsma. In de weken die volgen worden meer details bekend.

10-10 Het kabinet besluit geen toestemmingswet in te dienen bij het parlement voor het huwelijk, omdat het paar het kabinet onvolledig en onjuist heeft geïnformeerd over het verleden van Mabel.

7-12 Prinses Máxima bevalt van een dochter. Bij de aangifte, twee dagen later, krijgt het meisje de namen Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria.