Parmalat: nu acht vast

De Italiaanse politie heeft vanochtend zeven betrokkenen bij het financiële schandaal rond Parmalat gearresteerd. Onder hen bevinden zich in elk geval twee voormalige financiële bestuurders van het zuivelconcern. Ook twee bestuurders van het accountantskantoor Grant Thornton zijn aangehouden.

Dit hebben bronnen bij de financiële autoriteiten vanochtend tegenover het persbureau Reuters verklaard. Oprichter en voormalig topman Calisto Tanzi was zaterdag al aangehouden. Hij heeft inmiddels het wegsluizen van 500 miljoen euro bekend, maar heeft geen verklaring voor het zoekraken van miljarden euro.

Bij de nu gearresteerde bestuurders gaat het onder anderen om Fausto Tonna en Luciano del Soldato die beiden financieel directeur zijn geweest. Hun advocaten bevestigden vanochtend het bestaan van de arrestatiebevelen.

De identiteit van de twee accountants was vanochtend niet bekend. Grant Thornton (in Nederland actief als Arenthals Grant Thornton) ontkende eerder dat het bij illegale handelingen betrokken is geweest.