Israël hervat liquidaties van Hamas-leden

Voor het eerst in twee maanden heeft het Israëlische leger gisteren weer geprobeerd strijders van Hamas te liquideren. Bij een raketaanval vanuit een helikopter op de auto in Gaza-stad waarin onder anderen een leider van de gewapende vleugel van Hamas zat, werden het doelwit en ongeveer 10 passanten gewond. De moslimextremistische organisatie, verantwoordelijk voor talrijke zelfmoordaanslagen, zwoer onmiddellijk dat ,,Israël zwaar zal betalen'' voor de liquidatiepoging. De aanval in Gaza vormde de facto de uitkomst van wat de Israëlische media hebben beschreven als een debat binnen de veiligheidsdiensten of de liquidaties al dan niet moesten worden hervat nadat het niet was gelukt om radicale Palestijnse groepen tot een staakt-het-vuren te bewegen. Volgens Israël vormden ,,leidende terroristen van Hamas [..[ die actief bezig waren met het beramen van terroristische aanslagen'' gisteren het doelwit.