Heimwee naar de praktijk

Het wetenschappelijk onderzoek blijft zijn prioriteit, maar Gerard van Solinge (41) gaat ook weer tijd besteden aan de praktijk. Vanaf morgen maakt de hoogleraar van de juridische faculteit van de Katholieke Universiteit Nijmegen deel uit van het Corporate Litigation team van het advocatenkantoor Allen & Overy in Amsterdam. Het team houdt zich bezig met geschillen tussen grote bedrijven, zoals de zaak rond Gucci en PPR. ,,Ik ben nu zeven jaar hoogleraar. Hiervoor heb ik als advocaat gewerkt en de behoefte om weer in de praktijk te werken werd steeds groter'', aldus Van Solinge, die oprichter en voorziter is van de Vereniging Corporate Litigation. Voorlopig zal het advieswerk voor Allen & Overy één dag per week in beslag nemen, waardoor Van Solinge hoogleraar kan blijven. ,,Naast mijn werk heb ik ook nog een echtgenote die werkt en een jong gezin. Ik heb dus drie stakeholders en ik krijg nu een mooie mix.''

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf