Clapton: lager lintje dan Sir Mick en Sir Paul

De Britse gitarist Eric Clapton is bij de jaarlijkse Nieuwjaars-lintjesregen door de Engelse koning Elizabeth II benoemd tot `Commander of the British Empire'. Die CBE-onderscheiding is net een rang lager dan het eerbetoon dat rock- en popsterren als Mick Jagger, Elton John en ex-Beatle Paul McCartney de afgelopen jaren van de koningin kregen. Zij werden geridderd en mogen zich nu `Sir' noemen. Ook Ray Davies van The Kinks werd Commander of the British Empire. De lintjesregen daalde vandaag vooral neer op het Engelse rugbyteam dat wereldkampioen werd. Alle spelers werden onderscheiden en coach Clive Woodward het hoogst: hij is voortaan Sir Clive. Onderscheidingen in de kunstsector gingen naar filmregisseur Stephen Daldry, wiens The Hours een Oscar opleverde voor Nicole Kidman, en actrice Joan Plowright.