`Athene ligt op koers'

Jacques Rogge, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), houdt vertrouwen in de organisatie van de Olympische Spelen in Athene komend jaar. ,,Hoewel het organiserende comité Athoc de komende acht maanden nog zware dagen tegemoet gaat, liggen de voorbereidingen op koers'', verklaarde de Belg gisteren in zijn nieuwjaarsboodschap.

,,Het IOC ziet met blijdschap de voortgang van de olympische preparaties'', ging Rogge verder. Griekenland liep drie jaar geleden grote achterstand op, maar heeft de werkzaamheden sindsdien sterk geïntensiveerd. Volgens de hoogste IOC-baas zijn bij de belangrijkste projecten de achterstanden inmiddels meer dan goedgemaakt.

Het Internationaal Olympisch Comité heeft in de loop der tijd herhaaldelijk waarschuwingen uitgesproken en erop aangedrongen strikt vast te houden aan de tijdschema's om te komen tot een organisatie van een sportfestijn dat waardig is aan de geboorteplaats van de Olympische Spelen. De eerste moderne Olympische Spelen vonden in 1896 plaats in Athene.