Roergebakken hert

Udonnoedels, gemaakt van tarwebloem, zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar. Ze zijn vers en gedroogd in goed gesorteerde oosterse toko's te koop. Gebruik er als u ze niet kunt vinden een brede oosterse noedelsoort op tarwebasis voor in de plaats en volg de bereidingsaanwijzingen op het pakje.

Doe de udonnoedels in een grote kom, giet er kokend water over en laat de noedels 1 minuut weken. Giet ze af en zet ze afgedekt weg.

Snijd de stelen van de snijbiet of paksoi in plakjes. Snijd het blad in grote stukken. Snijd het hertenvlees dwars op de draad in dunne plakjes. Doe de helft van de gember en knoflook in een kom en schep er de plakjes hertenvlees mee om. Doe de overgebleven gember en knoflook in een andere kom. Klop er de sojasaus, Worcestershiresaus, sake, mirin, ketchup, oestersaus en suiker door.

Verhit een wok op een hoog vuur en roerbak er de blokjes spek 1 tot 2 minuten in, of tot ze bruin beginnen te worden. Schep het spek in een grote kom. Verhit de helft van de plantaardige olie en de sesamolie in dezelfde wok op een hoog vuur, doe er het vleesmengsel in en roerbak circa 1 minuut tot het vlees net van kleur verandert. Doe het vlees bij het spek.

Verhit de rest van de beide oliesoorten in de wok en doe er de snijbietstelen, lente-ui en wortel in. Roerbak de groenten in circa 3 minuten bijtgaar. Schep er de boleten en het snijbietblad door en roerbak 1 tot 2 minuten. Schep er de saus en het vlees door en roerbak tot alles doorgewarmd is.

Spoel de noedels onder de hete kraan om ze op te warmen. Verdeel de noedels over 4 soepborden en schep het groente-vleesmengsel over.

Morgen: Italiaanse flensjes.

    • Kim Maclean