Kim Staelens zeker half jaar langs de kant

Kim Staelens heeft gisteravond in de oefenwedstrijd van de Nederlandse volleybalsters tegen Duitsland de voorste kruisband in de linkerknie gescheurd. De 21-jarige spelverdeelster van Oranje is daarmee voor zeker een halfjaar uitgeschakeld.

Het gewricht van Staelens wordt vandaag door artsen in een ziekenhuis in België nader onderzocht. De speelster van de Duitse club USC Münster mist nu sowieso het belangrijke olympische kwalificatietoernooi in Azerbajdzjan. Bondscoach Angelo Frigoni heeft voor dat toernooi een voorlopige selectie van achttien speelsters gemaakt, van wie er twaalf mogen deelnemen in Azerbajdzjan.

Na het wegvallen van Staelens heeft de Italiaan nu nog maar één spelverdeelster over, de pas 19-jarige Suzanne Freriks. De reglementen staan het niet toe dat Frigoni nog een andere spelverdeelster oproept. Staelens landde gisteravond in de Duitse stad Darmstadt verkeerd bij een sprongset-up. Bij het neerkomen verdraaide ze haar knie.

Wrang genoeg heeft haar zus Chaïne Staelens net dit jaar weer haar rentree kunnen maken na tweeëneenhalf jaar blessureleed. Ook bij haar was het een knie die dwars lag. Chaïne Staelens, een aanvalster, onderging drie operaties aan het gewricht. Zij maakt nu weer deel uit van de selectie van Nederland.

De volleybalsters wonnen de oefeninterland gisteravond overigens nog wel, met 3-1 (16-25, 25-18, 25-16 en 25-23). Vanavond staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, maar dan in Heidelberg.