Gergjev vervangt David Zinman

De Amerikaanse dirigent David Zinman heeft wegens een schouderblessure afgezegd voor het concert dat hij 6 januari zou geven bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het concert wordt nu gedirigeerd door chef-dirigent Valery Gergjev. Het programma – het Eerste pianoconcert en de Vijfde symfonie van Tsjaikovski – blijft hetzelfde. Zinman zou optreden in een serie met ex-chefs waarmee het Rotterdams Philharmonisch Orkest dit seizoen het 85-jarig bestaan viert. Eerder zegde de 90-jarige Jean Fournet zijn concert in die serie af, wegens zijn sterk verzwakte gezichtsvermogen. David Zinman was chef-dirigent in Rotterdam in de periode 1979-1982. Ex-chef James Conlon dirigeerde het afgelopen najaar het openingsconcert van de serie. Er staan daarin nog optredens op het programma van Edo de Waart en Jeffrey Tate.