Popconcerten trekken recordbezoek

Een recordaantal Nederlanders heeft dit jaar een popconcert van organisator Mojo bezocht. In 2003 trokken de concerten van Mojo 1,7 miljoen bezoekers. Dat is een stijging van ruim 40 procent ten opzichte van 2002. Volgens Mojo gingen er nog nooit zoveel Nederlanders naar popconcerten. Ook het aantal concerten dat volledig was uitverkocht, was nog nooit zo hoog.

Mojo organiseerde achttien stadionconcerten. De zes optredens van The Rolling Stones hadden met ruim 205.000 bezoekers de grootste belangstelling. Robbie Williams eindigde op de tweede plaats, hij wist twee keer de Amsterdamse Arena te vullen. Bruce Springsteen staat, met één keer een uitverkochte Rotterdamse Kuip, op de derde plaats.

In de topvijftien van populairste concerten nemen André Hazes, Kane, Anouk en Ilse Delange respectievelijk de vijfde, zesde, twaalfde en dertiende plaats in. De Night of the Proms was met 148.000 bezoekers het best bezochte evenement van Mojo. De driedaagse popfestivals Pinkpop en Lowlands waren voor het eerst sinds jaren niet uitverkocht, maar waren beide goed voor 48.000 bezoekers. Voor de nieuwkomers Fields of Rock en Arrow Classic Rock werden wel alle beschikbare kaarten (respectievelijk 42.000 en 27.000) verkocht.