Oudere werknemers 1

Wat een merkwaardige gedachte over de kosten van oudere werknemers in het artikel: `Onder ouderen' (Opinie & Debat, 20 december). Helaas, de mythe van die dure oudere blijft hardnekkig rondwaren.

Na 10 jaar dienstverband zit de werknemer meestal in zijn hoogste schaal. Alleen promotie of een betere baan is dan een optie. Bij een eerste baan op 25 jaar is men dan op 35 jaar een dure oudere?

Of is dat recht voorbehouden aan de 50-plusser, die dan al ettelijke jaren alleen de wettelijke loonsverhogingen mag ontvangen en blij moet zijn, dat hij op zijn werk nog gehandhaafd wordt en niet zoals bij de overheid op 55-jarige leeftijd naar huis gestuurd wordt.

En hoezo ouderenverlof? Wat kosten al die zwangerschappen en ouderschapsverloven wel niet. Maar nee, alleen ouderen mogen op deze manier gediscrimeerd worden. We roepen al 10 jaar dat de vergrijzing de ouderen betere kansen zal geven, maar uw `Reizende Commentator' is de zoveelste roepende in de woestijn.

    • Erica Eykema Overweg
    • Netwerkgroep `Talent Plus'