ManUnited loopt uit op Arsenal

Manchester United heeft na de zware competitieweek in Engeland de koppositie in de Premier League behouden. Gisteren won de voetbalploeg van Ruud van Nistelrooy de uitwedstrijd tegen Middlesbrough: 0-1. De voorsprong op nummer twee Arsenal is opgelopen tot vier punten. De club uit Londen komt vandaag nog wel in actie tegen Southampton.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na veertien minuten in de eerste helft. Quinton Fortune schoot op het doel, waarna de bal via de onfortuinlijke Danny Mills achter de doellijn belandde. ManUnited maakte het duel tegen Middlesbrough, met middenvelders Boudewijn Zenden en George Boateng in de basis, af met tien man. In de 65ste minuut werd Darren Fletcher van het veld gestuurd.

Chelsea revancheerde zich gisteren voor de smadelijke nederlaag tegen Charlton Athletic (4-2) op tweede kerstdag. De vedetten van de Russische miljardair Roman Abramovitsj wonnen op eigen veld met 3-0 van Portsmouth. Door de overwinning is Chelsea op de ranglijst op gelijke hoogte gekomen met nummer twee Arsenal.

Alle doelpunten van Chelsea vielen na rust. Wayne Bridge opende in de 65ste minuut de score, waarna Frank Lampard en Geremi de eindstand naar 3-0 tilden. Bij Chelsea raakte Jerrel Hasselbaink zijn basisplaats kwijt. Mario Melchiot daarentegen begon tegen Portsmouth in de basis. Doelman Harald Wapenaar en Arjan de Zeeuw speelden bij Portsmouth vanaf het eerste fluitsignaal.

Charlton klom door een zege op Tottenham Hotspur op naar de vierde plaats. Na de verrassende zege op Chelsea won de ploeg ook de uitwedstrijd tegen The Spurs. Cole maakte in de tweede helft het enige doelpunt: 0-1. Het gat naar de topdrie is nog groot. Charlton heeft twaalf punten achterstand op nummer drie Chelsea. Fulham zakte een plaats. De club van de Nederlandse doelman Edwin van der Sar verloor kansloos van Aston Villa, met 3-0.