Jackson: `slapen met kinderen OK'

Michael Jackson, vorige maand in staat van beschuldiging gesteld wegens kindermisbruik, zei gisteren op de Amerikaanse tv ,,nog eerder mijn polsen door te snijden'' dan een kind te misbruiken. Jackson (45) verklaarde dat in een interview dat was opgenomen op kerstavond en gisteren werd uitgezonden in het Amerikaanse tv-programma 60 minutes van CBS. Jackson, tegen wie in totaal negen aanklachten zijn ingediend, zei volledig onschuldig te zijn. Hij is op vrije voeten na betaling van een borgtocht van drie miljoen dollar en moet volgende maand voor de rechter verschijnen.

Volgens Jackson is er niets tegen om als volwassene met een kind in hetzelfde te slapen. ,,Natuurlijk is dat OK. Waarom niet? Als je een pedofiel bent, als je een Jack the Ripper gaat worden of een moordenaar, is het geen goed idee. Maar dat ben ik niet.''

,,Mensen denken aan sex. Mijn geest werkt niet zo. Als ik kinderen zie, zie ik het gezicht van God. Daarom houd ik zoveel van ze.''

Jackson klaagde dat hij bij zijn arrestatie ruw was bejegend en mishandeld door de politie. Bij het omdoen van de handboeien was zijn schouder ontwricht. ,,Ik heb daar steeds pijn en kan er 's nachts niet van slapen.'' Ook was hij gekleineerd door de autoriteiten. Toen hij had gevraagd om naar het toilet te mogen, had de politie hem drie kwartier opgesloten in een smerige en onwelriekende wc.

Gistermiddag waren enkele tientallen Nederlandse Jacksonfans aanwezig bij een steunbetuiging aan hun popidool op het Beursplein in Amsterdam. Zij verklaarden dat Jackson niet in staat is tot kindermisbruik.