Griekenland vreest kosten en gevolgen Olympische Spelen

Een ruime meerderheid van de Griekse bevolking is bang dat de kosten van de Olympische Spelen, komende zomer in Athene, zullen tegenvallen. Zij vrezen een drastische verhoging van de belastingen om de schulden van het sportevenement te kunnen wegwerken. De krant Kathimerini publiceerde gisteren de uitkomst van een enquête onder de Griekse bevolking over de Olympische Spelen. Van de ondervraagden meent 80,6 procent dat zij achteraf voor te hoge kosten zullen moeten opdraaien. Ruim 34 procent verwacht dat de Spelen een grote commerciële kermis zullen worden. Minder dan eenvijfde deel van de bevolking (18,7 procent) ziet `Athene 2004' als een sportspektakel. De enquête is in november uitgevoerd door het instituut MRB onder tweeduizend mensen uit alle delen van het land. Burgemeester Bakoyannis van Athene deelt de vrees niet, maar: ,,De werkzaamheden aan de accommodaties en infrastructuur zijn duur gebleken, en hebben vertraging opgelopen.''