Wyclef Jean: The Preacher's Son

Bij het opbreken van The Fugees gold Lauryn Hill als het grootste talent van dit hiphoptrio. Haar prachtige debuutalbum The Miseducation Of Lauryn Hill is de beste plaat uit het ex-Fugees-kamp, maar vervolgens gooide ze haar glazen in met het larmoyante Unplugged. Dus is het aan haar ex Wyclef Jean om uit de Fugees-erfenis een consistente solocarrière te peuren. The Preacher's Son (dat is echt zo) is de vierde uit een rij leuke, breed georiënteerde, licht verteerbare maar zelden echt schokkende platen. Dankzij een uitgebreide gastenlijst, waarop Redman, Carlos Santana, Wayne Wonder, Elephant Man, Patti Labelle en Missy Elliott figureren, zijn afwisseling en basiskwaliteit verzekerd. Soms rappend, soms in reggaestijl zingend werkt Jean zich door zijn ambachtelijk vormgegeven materiaal. Toch komt alleen Missy's bijdrage `Party In Damascus' in de buurt van zijn topstuk `911', het prachtige duet met Mary J. Blige. Dat Wyclef Jean voor de echte hoogtepunten hulp van buiten nodig heeft, zegt iets over zijn talent.

Wyclef Jean: The Preacher's Son (J. Records, dist. BMG)

    • Jacob Haagsma