Wisselvallig

De laatste dagen van het jaar 2003 verlopen, zoals het er nu naar uitziet, wisselvallig en af en toe onstuimig. De temperaturen handhaven zich daarbij op een niveau dat boven normaal ligt.

Bepalend voor het weer zijn lagedrukgebieden die in een sterke westelijke circulatie boven de Atlantische Oceaan gemakkelijk tot Nederland weten door te dringen. Behalve af en toe veel wind, brengen ze ook een flinke hoeveelheid regen met zich mee.

Vandaag bevindt Nederland zich aan de achterzijde van een storing die over Duitsland naar het oosten wegtrekt. Het is wisselend bewolkt en vooral in de kustgebieden kan nog een enkele bui vallen, aan het einde van de middag mogelijk zelfs met onweer. Landinwaarts overheersen de droge perioden en is ook de zon af en toe te zien. Er waait een matige, aan zee af en toe krachtige zuidwestelijke wind en de middagtemperaturen komen uit op een niveau van een graad of 8.

Komende nacht en morgen trekt een kleine, snel activerende storing vanuit het zuidwesten richting Nederland. Het gaat flink regenen. Pas tegen de middag trekt de regen weg en wordt gevolgd door opklaringen, maar ook nog enkele buien.De noordwestelijke wind kan dan aan zee mogelijk even tot stormkracht aantrekken. Het wordt opnieuw circa 8 graden. Na morgen houdt het wisselvallige weer nog enkele dagen aan.