Wall Street sluit met winst

Op Wall Street is de Dow Jonesindex gisteren na een halve handelsdag op winst gesloten. De toonaangevende graadmeter eindigde 19,48 punten hoger op 10.324,67, een stijging van 0,2 procent. De Nasdaq Composite, de index voor technologiefondsen, nam 3,91 punten toe, tot 1973,14, eveneens een groei van 0,2 procent.

De koersstijgingen kwamen voor het merendeel kort na opening van de handel tot stand. Daarna traden er op de belangrijkste Amerikaanse effectenbeurs geen grote verschuivingen meer op.

Het grootste detailhandelsconcern ter wereld, Wal-Mart, had al eerder aangegeven dat het drukste seizoen van het jaar niet aan de hoogste verwachtingen zou voldoen. De beleggers trokken zich hier niet veel van aan. De koers van het aandeel Wal-Mart ging omhoog met 0,15 procent.

De koersontwikkeling van internetwinkel Amazon verliep beter. Het concern had zich eerder positief uitgelaten over omzetgroei. Het aandeel steeg met 0,3 procent.

Andere de technologiefondsen waren eveneens gevraagd. Een hoofdfonds als Intel eindigde in de bovenste regionen van de Dow-Jonesindex. De koersstijging van 0,9 procent was goed voor een tweede plaats. Micosoft zag zijn aandeel 0,65 procent in waarde stijgen. Apple eindigde bovenaan in de ranglijst van de Nasdaq-beurs met een koerswinst van 1,8 procent.

Het aandeel McDonald's wist zich iets te herstellen van de daling van 5,2 procent op woensdag. Dat verlies was het gevolg van de ontdekking van een BSE-koe in de Verenigde Staten. Het fastfoodconcern liet toen weten geen leveranciers te hebben die hun producten betrekken van de slachterij waar de koe is aangetroffen, maar de schade was al aangericht. Gisteren herstelde het aandeel McDonald's zich iets, sloot het hoger, en realiseerde een toename van 0,55 procent.

De euro stond tegen het einde van de handel in New York op 1,2425 dollar. Woensdag was de Europese munteenheid uitgekomen op 1,2450. Toen had de koers van de euro tijdens de handel weer een record bereikt van 1,2469 dollar.