Vliegramp Benin: 113 doden, 22 overlevenden

Voor de kust van Cotonou, in het West-Afrikaanse Benin, is woensdag een Boeing 727 neergestort. Van de 156 inzittenden zijn er 113 om het leven gekomen. 22 anderen hebben de ramp overleefd. De overigen worden nog vermist. De meeste slachtoffers waren Libanezen, die in Benin woonden of werkten en die voor vakantie naar Libanon – de bestemming van het toestel – wilden gaan. Het vliegtuig kwam onvoldoende van de grond en raakte volgens ooggetuigen bij het opstijgen een hek, waarna zich een explosie voordeed en het toestel vlak voor het strand in zee stortte. Onder de inzittenden die de ramp hebben overleefd is de gezagvoerder, een Libanees. Het toestel behoorde toe aan een in Guinee geregistreerde luchtvaartmaatschappij, UTA. Later lieten de Libanese autoriteiten weten dat UTA nog onlangs een licentie was geweigerd, omdat de technische staat van de toestellen onvoldoende was; dat nam niet weg dat het toestel wel toestemming had op Beiroet te vliegen.