Vice-voorzitter IOC verhoord in omkoopaffaire

Un-Yong Kim, vice voorzitter van het Internationale Olympisch Comité (IOC), moet zich maandag bij het parket in Seoul melden voor verhoor. Dat hebben justitiële bronnen in Zuid-Korea gisteren gemeld. Kim is mogelijk betrokken bij een omkoopschandaal. ,,De procureurs hebben Kim opgedragen zich op 29 december om tien uur te melden'', aldus de bron. De 72-jarige IOC-bestuurder ontkent de aantijgingen dat hij steekpenningen zou hebben geaccepteerd om voor de onlangs gearresteerde Kwang-Tae Lee een plaats in het Zuid-Koreaans olympisch comité te regelen. Lee was van november 2000 tot juli 2002 inderdaad lid, maar werd onlangs opgepakt nadat bij Kim bij een huiszoeking documenten waren meegenomen. Kim, tevens voorzitter van de internationale taekwondobond, wordt er ook van verdacht in die sport geld te hebben ontvangen om de toelatingseisen voor internationale toernooien te beïnvloeden.