Sterren in donkere dagen

Wat doen de sterren met de feestdagen, en in 2004? Heel gewoon: ze trouwen, krijgen kinderen, hebben geen zin om te werken en becommentariëren andermans kleding.

LUIERS – Een ster is ook maar een mens, en de meeste sterren willen de feestdagen dus gewoon met hun familie vieren. Zeker acteur Russell Crowe (Gladiator, A Beautiful Mind), wiens Australische vriendin Danielle Spencer op 21 december een zoontje van hem kreeg. Russell Crowe kwam vroeger nog weleens in het nieuws omdat hij herrie schopte in restaurants of op feestjes, maar nu lijkt hij helemaal gesettled. Schoonvader Spencer heeft al tegen de pers geklaagd dat hij geen enkele kans krijgt om baby Charles vast te houden omdat Russell hem niet los wil laten. En Russell zelf heeft gezegd dat hij op 29 februari liever thuisblijft om luiers te verschonen dan dat hij de Oscarceremonie bijwoont – zelfs al zou hij genomineerd worden voor zijn laatste rol in het historische oorlogsdrama Master and Commander: The Far Side of the World.

VRIJ! – Nog bonter maakt zanger Justin Timberlake het: die wil gewoon het hele jaar 2004 vrijnemen. Hij heeft de laatste zes jaar bijna onafgebroken gewerkt en wil nu meer bij zijn vrienden en familie zijn, zegt hij – hij mist vooral zijn twee jongere broers. En hij wil meer tijd doorbrengen met zijn vriendin Cameron Diaz. Er zijn zelfs geruchten dat hij met haar gaat trouwen, nu hij toch tijd heeft. Camerons collega Leonardo DiCaprio heeft zijn Braziliaanse topmodel Gisele Bundchen in elk geval al wel gevraagd, met als extra overredend argument een ring van ruim 170.000 euro. Ze moest er een paar maanden over nadenken, wat een goede Braziliaanse gewoonte schijnt te zijn, maar heeft nu toch `ja' gezegd.

KALENDER – Hoe blijf je als bekende ster toch het hele jaar door in beeld als je minder hard wil werken? In Groot-Brittannië en de Verenigde Staten is dat niet zo moeilijk, omdat daar een enorme sterrenkalenderindustrie bestaat. Iedereen die ook maar een beetje iets voorstelt, komt met zijn of haar hoofd en meestal ook andere lichaamsdelen in een twaalf pagina's tellende, glamoureuze en toch enigszins nuttige fotocollectie. En het helpt om een beetje bekend te blijven. Zelfs Cliff Richard staat nog in de Britse toptien van bestverkopende kalenders.

STIJL – Ook David Beckham doet het goed, in kalendervorm, maar de absolute topper in Groot-Brittannië is de kalender van zangeres Kylie Minogue in ondergoed, en wel in lingerie uit haar eigen Love Kylie ondergoedserie. Kylie schijnt evenveel af te weten van kleding als van zingen. Zo gaat ze meewerken aan het Amerikaanse televisieprogramma Queer Eye for The Straight Guy, waarin vijf elitaire homo's een tamelijk onbeschaafde, slechtgeklede – `dus doorsnee' – heteroman een make-over geven. En stijltips: dat je je haar met shampoo en niet met gewone zeep moet wassen, dat soort dingen. Kylie gaat niet alleen haar liedje Slow zingen op de soundtrack van de show, ze zal tevens kledingadviezen geven. Overigens bestaat er ook al een Queer Eye for The Straight Guy-kalender.

    • Ellen de Bruin