Ruim 1,6 miljoen bezoekers voor 150 jaar Van Gogh

Het toeristisch themajaar `Van Gogh 150 jaar' heeft meer dan 1,6 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland getrokken. Op 30 maart dit jaar was het 150 jaar geleden dat Vincent van Gogh in Zundert werd geboren. Vooral musea trokken veel bezoek, zo heeft Toerisme Recreatie Nederland (TRN) vrijdag bekendgemaakt. De twee grote exposities in het Van Gogh Museum (De keuze van Vincent en Gogh Modern) trokken bijna 900.000 mensen. Naar de grote tentoonstelling Vincent & Helene in het Kröller Müller Museum in Otterlo gingen ongeveer 400.000 mensen. De provincie Brabant ontving ruim 350.000 Van-Goghtoeristen. Daar werden zo'n honderd activiteiten gehouden om de schilder te herdenken. Zijn geboortedorp Zundert nam de helft van het aantal bezoekers voor zijn rekening. Het bloemencorso in die plaats trok 80.000 mensen.