Op hoge hakken het jaar uit

Hoe stappen we het nieuwe jaar in? Op naaldhakken, zien Chantal Keizer (fotografie) en Willy Bakker (tekst).

Voor een feestelijk jurkje zijn winkels als Zara, Mango, H&M en de Bijenkorf uitermate geschikt. Maar waar ga je naar toe wanneer je feestelijk schoeisel zoekt? Schoenenwinkel GOGO in de Kalverstraat barstte afgelopen week bijna uit de voegen. GOGO verkoopt goedkope versies van hippe schoenen die je in de Leidsestraat zag maar aarzelend doch snel terugzette toen je de prijs zag. We zien fluor, kaplaarzen, Chinese stofjes en veel, heel veel naaldhakken.

Malou uit Haarlem is druk bezig met het aanpassen van hippe kaplaarzen. Het kapje kan ook naar beneden voor wanneer je je niet zo `kapperig' voelt. Op de vraag of ze deze wil aanschaffen voor een nieuwjaarsfeest antwoordt ze: ,,De nieuwjaarsfeesten zijn allemaal heel erg duur dus ik blijf lekker met een stel vriendinnen thuis.'' Ze kleedt zich voor die avond dan wel feestelijk, de laarzen ziet ze al helemaal voor zich onder een rokje. ,,En ik wil ze gaan dragen met m'n broek erin.''

Jutta uit Salzburg is een weekendje shoppen in Amsterdam. De prachtige laklaarzen met badges is ze aan het passen voor haar dochter van 19. Ze hebben dezelfde maat én smaak. Jutta heeft een nieuwjaarsfeestje in Salzburg bij vrienden. ,,Ik vind nieuwjaarsfeestjes vaak heel erg gezocht en het moet altijd zo gezellig zijn'', aldus Jutta. Ze gaat ervan uit dat het heel saai wordt, dan valt het altijd mee.

Kelly uit Amsterdam heeft een paar kekke pumps, bekleed met een chinees stofje, op het oog. De torenhoge naaldhakken vindt ze uitermate geschikt voor een cultfeestje in Berlijn. ,,Een vriendin van mij studeert in Berlijn. Zij heeft dit feest samen met een paar kunstenaars georganiseerd'', zegt Kelly. ,,Veel leuker dan zo'n commercieel feest waar je onwijs veel geld voor moet betalen.''

Feest of geen feest, Oud en Nieuw is altijd een goed excuus iets nieuws te kopen.

    • Willy Bakker