OM is ongelukkig met voorlichting over prominenten

Het openbaar ministerie (OM) in Amsterdam is ,,heel ongelukkig'' met de wijze waarop de Amsterdamse politie het nieuws naar buiten heeft gebracht over de aanhouding van enkele prominenten zoals wethouder Oudkerk. ,,Dat is in strijd met de landelijke aanwijzingen hoe we moeten voorlichten'', zegt persofficier D. Kruimel over het met name noemen door de politie van Oudkerk, stadsdeelvoorzitter S. Willing en advocaat P. Nicolaï die waren aangehouden voor een verkeersvergrijp en vervolgens volgens diezelfde politie tekeer zouden zijn gegaan tegen de agenten die hen verbaliseerden. Het is volgens Kruimel gebruik om verdachten niet bij naam en toenaam te noemen voordat ze veroordeeld zijn. Het openbaar ministerie heeft het hoofd woordvoering. E. Florax, hierop aangesproken. Oudkerk maakte woensdag al duidelijk dat hij een gesprek wil met de korpsleiding over de woordvoering.