Godard/Bargeron: TubaTubaTu

Twee tuba's plus een accordeon, dat is op papier een idiote bezetting. En een beetje gestoord klinkt dit bandje ook wel, van het funky `Owww' via de stokoude kraker `Sweet Georgia Brown' naar het vlotte walsje `45th'. Maar het is wel prettige gekte, waar je bovendien nog iets van leert. Bijvoorbeeld dat zo'n logge tuba wel degelijk lenig kan springen zoals blijkt in `Choro Loco' van accordeonist Luciano Bondini. Dat Dave Bargeron naast zijn tuba ook de `sackbut' bespeelt, de moeder van de moderne trombone, is net zo aardig als dat Michel Godard de serpent, de voorloper van de tuba, laat horen. Dat de muziek ondanks die bejaarde toeters heel fris klinkt moet wel te danken zijn aan de brede ervaring van deze muzikanten in pop, jazz en noem maar op. En aan vierde man drummer Kenwood Dennard die basgitarist Jaco Pastorius diende en dus alles van gekte weet.

Godard/Bargeron: TubaTubaTu (ENJA 9148, distr. Choice)

    • Frans van Leeuwen