www.nrc.nl

Scholieren Nieuwsquiz 2003. Welke dieren werden ingezet in de oorlog tegen Irak? Waarom hielden de Bee Gees er mee op? Welk literair duo werd begin dit jaar 50 jaar? Wie heeft het boek geschreven waarop de film Phileine zegt sorry is gebaseerd? Test je kennis van het nieuws van het afgelopen jaar op www.nrc.nl/scholieren.

Weblog. Internetjournalist Marie-José Klaver houdt sinds enige tijd op de site een weblog bij, een internetdagboek met korte, actuele berichten en persoonlijke observaties. Ze schrijft onder meer over privacy, wetgeving, beveiliging, bijzondere websites en cybercultuur. http://weblog.nrc.nl. Tips naar klaver@nrc.nl

Webcongres. NRC Handelsblad heeft sinds 17 december een Webcongres van 150 deelnemers, een evenwichtig samengestelde groep deelnemers met een brede belangstelling en een open oog. De eerste discussie waarover het Webcongres zich buigt gaat over de radicale acties van de dierenbeschermers. Het debat is te volgen op www.nrc.nl/webcongres.

Filmvragen. Hans Beerekamp, tv-recensent en ex-filmredacteur, beantwoordt vragen over film en televisie. Vragen kunt u e-mailen aan hb@nrc.nl. Iedere donderdag verschijnt een nieuwe aflevering met vragen en antwoorden: www.nrc.nl/vragenoverfilm