Musical over Ludwig II bankroet

De musical over de 19de-eeuwse Beierse sprookjeskoning Ludwig II is failliet. De ongeveer 360 medewerkers zijn vanaf 1 januari werkloos. Speciaal voor de musical werd in 2000 in het Zuid-Duitse Füssen nabij Ludwigs slot Neuschwanstein een theater gebouwd. Het project van bijna 40 miljoen euro werd medegefinancierd door de Duitse dochter van ING. Er zou nu een schuld zijn van 24 miljoen euro. De burgemeester van Füssen hoopt dat plaatselijke investeerders de musical nog kunnen redden. Verlangen Naar Het Paradijs is de eerste musical die wordt opgevoerd op de plek waar het verhaal zich afspeelde, aldus de directie. Ludwig II heeft een cultstatus. Zijn kastelen trekken veel toeristen uit vooral Japan en de VS. De regio verwachtte dat de musical jaarlijks voor 15 miljoen euro aan extra inkomsten zou zorgen.