Gemeentemusea Den Haag goed bezocht in 2003

Het Gemeentemuseum Den Haag, het GEM (museum voor actuele beeldende kunst), het Fotomuseum Den Haag en Escher in het Paleis hebben dit jaar gezamenlijk 387.000 bezoekers getrokken, een toename van 34 procent ten opzichte van 2002. Dat meldt het Gemeentemuseum. In drie jaar tijd is het bezoekersaantal van de Haagse gemeentemusea verdubbeld. De groei komt onder meer door het succes van de tentoonstellingen van Botero en Jongkind en van nieuwe musea als Escher in het Paleis aan het Lange Voorhout. Directeur Wim van Krimpen: ,,Ik ben drie jaar geleden naar Den Haag gehaald om te zorgen dat er meer actie in de winkel kwam. Dat is aardig gelukt [...] met minder mensen, hetzelfde budget en dezelfde collecties.'' Komend jaar wil Van Krimpen de samenwerking met buitenlandse musea uitbreiden. De benedenverdieping van het gemeentemuseum, met de mode- en muziekcollecties, gaat in februari dicht voor een verbouwing.