Een hart met een pijl

Op nummer 20 van de Top-50 staat deze week het liedje `You Don't Know My Name' van Alicia Keys. Iedereen kent Alicia Keys van haar single (I Can't Help) Fallin', dat romantische liedje.

Nu heeft ze weer zo'n gevoelig nummer geschreven over De Liefde.

Door de clip weten we dit keer precies waar het over gaat. Alicia speelt dat ze een serveerster is in een lunchroom. Elke woensdag komt er een knappe man bij haar lunchen. Hij neemt altijd hetzelfde: het menu van de dag en een kop warme chocolademelk. Wat hij niet weet, is dat serveerster Alicia extra haar best doet op zijn cacao. Ze doet er melk en room in, in plaats van water!

Onze serveerster droomt steeds over de man, ook overdag. Hij heeft een keer zijn kaartje met zijn telefoonnummer achtergelaten. Uiteindelijk belt ze Michael, want zo heet hij, op. Ze vraagt of ze eens zullen afspreken buiten het werk. Ze is een beetje verlegen, zegt ze, want: ,,I know girls don't usually do this. But I was wondering if maybe we could get together''. (,,Ik weet dat meisjes dit meestal niet doen, maar ik vroeg me af of we een keer kunnen afspreken''). Alicia bedoelt dat het eigenlijk raar is dat zij belt, en niet wacht tot hij haar vraagt.

Alicia lijkt daardoor een beetje ouderwets. Of misschien mogen in New York, waar Alicia vandaan komt, de meisjes nooit als eerste een jongen opbellen.

Maar de serveerster is bescheiden. Want wat ze vooral wil, is dat die knappe man weet hoe ze heet. Alicia wil dat Michael weet dat zij Alicia heet. Daar heeft ze het steeds over in het liedje. Ze hoeft niet eens zo nodig met hem te dansen of te zoenen, het gaat om iets anders.

Klinkt dat raar? Als hij haar maar leuk vindt, of gaat vinden, zou je denken, dan komt die naam nog wel eens. Maar nee, de naam, daar draait het om. En dat is slim van haar. Want als hij haar naam niet weet, kan hij ook niet van die mooie hartjes tekenen, met daarin `Alicia'. Of desnoods in een boom kerven, een hart met een pijl.

Bovendien is het moeilijk om aan iemand te denken als je haar naam niet kent. Dan moet je steeds denken: ,,Dat leuke meisje met die zwarte vlechtjes en de dromerige ogen'. In plaats van gewoon `Alicia'.

Dat hoopt ze natuurlijk. Dat hij op een dag denkt: ,,Alicia Alicia Alici..JAA!''

    • Hester Carvalho