Pincontract verandert

De tussenpersoon bij het pinverkeer verdwijnt. Interpay, het gezamenlijke bedrijf van de Nederlandse banken voor de afhandeling van elektronische betalingen, gaat zijn contracten met winkeliers overdragen aan banken. Dit heeft het bedrijf gistermiddag bekendgemaakt.

Interpay maakt momenteel rechtstreeks afspraken met winkeliers over de afhandeling van de pin- en chipkniptransacties. Het bedrijf gaat deze contracten per 1 maart overdragen aan de banken.

Na de overdracht moet de winkelier de zaken rond het elektronische betalingsverkeer direct afhandelen met de banken. Voordeel voor de ondernemers is dat ze een contract voor de betalingen kunnen afsluiten met de bank van hun keuze. Als de winkelier dat niet doet, zal Interpay het contract overhevelen naar de bestaande bankrelatie. De overdracht vindt plaats tegen dezelfde condities en tarieven, maar de banken kunnen deze na 1 mei wijzigen.

Interpay blijft het elektronische geldverkeer wel afhandelen. De verwachting is dat Interpay in 2003 ruim 1,15 miljard pin-betalingen zal hebben verwerkt en 109 miljoen chip-transacties. De verandering vindt plaats in een reactie op aanbevelingen van de Nederlandsche Bank.