Hongaarse overheid sponsort autocoureur

Nu de Hongaarse overheid heeft besloten autocoureur Zsolt Baumgartner met een bedrag van vier miljoen euro te sponsoren, verspeelt de Nederlander Christijan Albers de onverwachte kans om volgend seizoen Formule I te rijden.

Vandaag zou Baumgartner, die dit jaar debuteerde in de Formule I door bij het team van Jordan in twee races de Brit Ralph Firman te vervangen, een contract te tekenen bij Minardi, de renstal waar Jos Verstappen dit jaar reed.

Onlangs trok Minardi de Italiaan Gianmaria Bruni aan. Toen vorige week bekend werd dat Baumgartner tweede rijder kon worden, maar dat hij zijn budget nog niet rond had, bood het Woerdense bedrijf Wilux – sponsor van Verstappen – steun voor Albers aan om naar Minardi te gaan. Dat aanbod is met de overgang van Baumgartner naar Minardi irrelevant geworden. Albers heeft voor volgend jaar al een contract met Mercedes, voor een vierde seizoen in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM).

Nadat de teams van Jaguar en Minardi om verschillende redenen waren afgevallen, onderhandelt Verstappen nu nog uitsluitend met het team van Jordan. Gisteren werden in Engeland opnieuw onderhandelingen met teameigenaar Eddie Jordan gevoerd. ,,We hebben voortgeborduurd op de gesprekken die we vorige week met Jordan in Nederland hebben gevoerd en we zijn positief gestemd'', zei Verstappens manager Raymond Vermeulen vanochtend desgevraagd. Hij reageerde terughoudend op een bericht dat de Limburgse coureur bijna rond is met Jordan. Vermeulen: ,,Ik weet hoe de Formule I werkt. Het is pas rond als de handtekeningen er staan.'' Volgens Vermeulen ,,gaan de voorstellen heen en weer'' en hoeft er als gevolg van de feestdagen geen besluit te worden verwacht voor het nieuwe jaar.