Film `Shouf shouf habibi' naar Berlijn

De Nederlandse speelfilm Shouf shouf habibi van debuterend regisseur Albert ter Heerdt is geselecteerd voor het Panorama van het 54ste Internationale Filmfestival Berlijn.

Dat hebben Holland Film Promotion en het festival bekend gemaakt. De film naar een idee van hoofdrolspeler Mimoun Oaïssa geeft volgens regisseur Albert ter Heerdt een ,,humoristisch beeld van de problemen die een traditionele wereld oproept in een moderne westerse maatschappij''. Shouf shouf habibi gaat over de Marokkaanse Ab die zijn weg in hedendaags Nederland moet zien te vinden. Shouf shouf habibi zal vanaf 29 januari in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Actrice Thekla Reuten, onder meer te zien in De tweeling, maakt deel uit van het Shooting Star-programma, dat jonge filmsterren uit 21 landen in Berlijn presenteert.

Eerder maakte festivaldirecteur Dieter Kosslick al een vijftal titels uit het Competitie-programma bekend, waaronder Die Nacht singt ihre Lieder van Ronald Karmakar, een in Berlin Mitte gesitueerde tragische liefdesgeschiedenis en The Missing van Ron Howard met Tommy Lee Jones en Cate Blanchett. Het retrospectief is gewijd aan New Hollywood 1967-1976. Trouble in Wonderland met films als Bonnie and Clyde, Easy Rider en Underground van Emile de Antonio en Haskell Wexler, geafficheerd als ,,de film die je van de FBI niet mocht zien.''