Winst Heerenveen

Heerenveen heeft de domper na de uitschakeling in de beker tegen NEC redelijk verwerkt. De Friezen wonnen zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion het duel in de subtop tegen Roda JC: 2-1.

De wedstrijd was voor beide ploegen belangrijk om zicht te houden op de plaatsen die straks recht geven op Europees voetbal. Heerenveen hield de aansluiting en gaat toch redelijk tevreden de winterstop in. De ploeg van Foppe de Haan kwam door Samaras op voorsprong. De 2-0 van Selakovic tien minuten voor tijd leek de beslissing, maar Cristiano bezorgde Heerenveen nog enkele angstige slotminuten met een tegentreffer en een bal op de kruising.

Willem II heeft opnieuw een lichtpuntje kunnen vinden. Het team van trainer Wotte boekte vorige week in Den Haag de eerste uitzege tegen ADO (0-1). Ditmaal werd bij FC Groningen gewonnen. Het duel eindigde in 1-2. De twee doelpunten van de Brabanders werden gemaakt door invaller Anouar Hadouir.

FC Utrecht heeft een simpele overwinning van 3-0 behaald op FC Volendam. Bij de rust was de eindstand al bereikt. Drie spelhervattingen bleken voldoende voor de overwinning.

Cijfermatig bezien kan ook NEC met een gerust gemoed gaan overwinteren. Het vertoonde spel, zaterdagavond bij de thuisoverwinning tegen degradatiekandidaat nummer één FC Zwolle (1-0), gaf trainer Johan Neeskens echter weinig voldoening. Het doelpunt van Hersi, die kort voor de rust raak kopte na een voorzet van Simr, was een van de schaarse hoogtepunten in het armetierige duel.

NAC kon zaterdagavond in de West-Brabantse derby tegen RBC in een benauwde slotfase nog net de overwinning afdwingen: 3-2.