What's next, is dit mijn midlife crisis?

Sophie de Klerck (38) is fulltime voorlichter bij een internationaal bedrijf, moeder van Max (6) en Tom (3), woont samen met Mark (40) en vertelt over haar drukke leven.

,,Waarom moet jullie generatie vrouwen altijd alles willen?'', vraagt mijn moeder aan de andere kant van de lijn. ,,Een man, een baan, een sociaal leven, en de kinderen als sluitpost. Geen wonder dat je doodop bent. Maar tijdelijk het huis uitgaan is natuurlijk een hele slechte oplossing, Sophie. Straks ben je je Mark kwijt. En een nieuwe relatie koop je echt niet in de supermarkt. Je moet gewoon minder gaan werken. In mijn tijd...'' ,,Ja ma, in jouw tijd hadden jullie niet meer carrièreplannen dan to meet Mr. Right. Waarom zouden vrouwen niet alles kunnen willen? Ik bel je wel weer als ik wat meer energie heb, okay?'' ,,Maar je komt toch wel langs met de kinderen, tweede kerstdag? Je weet dat je vader daar op rekent.'' ,,Ik hoop dat ik dat kan managen in mijn agenda. Dag ma.''

Wat een puinhoop ben ik toch aan het creëren. Is dit een regulier decemberdipje of een complete breakdown? Dat floaten en vooral die massage daarna waren absoluut de nekslag. Tijdens het masseren ben ik helemaal ontladen. Wat heet, ik kon niet meer stoppen met janken. Kwam helemaal over de rooie thuis. What's next, is dit mijn midlife crisis? Ik moet maatregelen gaan treffen. Weet het nu zeker, ik trek het niet meer, heb een time out nodig.

Net als ik mijn vriend Jan wil bellen om te vertellen dat ik tijdelijk bij hem intrek, belt mijn vreselijke assistente. ,,Sophie, ik had net een journaliste aan de lijn die iemand zoekt om te interviewen voor haar artikel `Kun je door het glazen plafond?' Aangezien jij expert bent in sisterhood, haha, lijkt het me dat jij haar te woord moet staan.'' ,,Sure, geef haar telefoonnummer maar, dan bel ik haar zo. Dit zijn de betere mediavragen.'' ,,En denk je nog aan de input die je moet leveren voor de nieuwjaarsspeech van de ceo?'' ,,Jij kunt toch wel wat bij elkaar zoeken?'' ,,Ja zeg, waarom denk je dat ik deze baan heb?'' ,,Ach, zo moeilijk is het zelfs voor jou niet. Gewoon iets over onze employees, want de resultaten van onze employees' motivation survey waren weer erg slecht. En zet er bold underlined bij dat hij niet vergeet te hopen dat we een goede Kerst hebben gehad, fijn met onze geliefden enzo. Vorig jaar had hij totaal geen aandacht voor de break die we net gehad hadden. Hoe koud op je dak kan zoiets komen.'' ,,Goed, ik zoek wel wat bij elkaar. Maar ik reken er op dat je morgen weer hier bent.''

Krijg ik dan niet eens de tijd om even rustig in te storten?

,,Jan, goddank je bent thuis. Luister, ik trek nu bij je in. Ik trek het niet meer, met alle demands thuis en op mijn werk. Ik moet alles rustig op een rij gaan zetten.'' ,,Sophie, het spijt me, maar het komt nu even niet uit.'' ,,Hoezo, komt het nu niet uit? Je had het aangeboden!'' ,,Ik heb vanavond een etentje bij mij thuis, met een hot date, ontmoet via onehello.nl. Morgen ben je welkom.''

Goed, begin ik gewoon morgen met mijn time-out. Kan ik vanavond rustig aan de kinderen uitleggen waarom mama eventjes ergens anders gaat wonen en dat ze echt nog van hen houdt en dat we komend weekend gewoon zoals afgesproken naar Finding Nemo gaan.

Nu eerst die Max Mara-laarzen kopen die ik van de week in de etalage zag. Lekker puntig, geschikt voor kicking ass. Anders kom ik de Kerst zeker niet door.

    • Sophie de Klerck