Politieke aandacht

Uw publicatie over het onplaatsbare pleegkind viel samen met de uitspraken van onze minister-president aangaande de satire over het koningshuis. In wat voor een land leven wij? Wel aandacht voor onbelangrijke dingen, maar geen plaats voor psychiatrische patiënten die langdurig moeten worden opgenomen en behandeld.

Onze dochter is een jaar geleden opgenomen in een psychiatrische jeugdkliniek. Haar problematiek is complex. Ze heeft veel structuur nodig. Thuis is alles geprobeerd en samen met de behandelaars zijn we tot de conclusie gekomen dat terugkeer naar huis niet kan, behalve in de weekenden.

Nu wachten we af wat de zorgtoewijzing gaat beslissen. We weten dat er weinig mogelijkheden zijn en zeer lange wachtlijsten. Daarbij komt dat als onze dochter in de kliniek gevaarlijk gedrag vertoont, de behandeling wordt gestopt. Moeten we wachten op een ramp, tot ze crimineel is geworden? Dan kan ze via justitie worden opgenomen in de jeugdgevangenis. Dat willen we juist voorkomen. We hopen dan ook dat de politieke verantwoordelijken snel beslissingen nemen die het mogelijk maken om psychiatrisch zieke kinderen voor langere tijd te behandelen.

    • Gerrit Bom Krommenie