Gesproken woord op Radio 4 is geen heiligschennis

Alhoewel ik het met een aantal stellingen van Henk Timmer (Opiniepagina, 3 december) zeer wel eens kan zijn, vraag ik me af wanneer het geweeklaag over te veel gesproken woord op Radio 4 nu eindelijk eens ophoudt. Wat is er eigenlijk tegen gesproken woord, tegen interessante informatie rondom klassieke muziek? Toevallig is het programma `Zwerftochten door de muziekgeschiedenis' dat hij noemt, al sinds jaar en dag een van mijn favoriete radioprogamma's. Het biedt fascinerende achtergrondinformatie en sfeerreportages waar ik graag naar luister, ook als dat eens de vorm van een preek aanneemt. Zolang het maar relevant is ten opzichte van de muziek.

Natuurlijk moeten er ook programma's zijn waarin zo'n cantate van Bach integraal en zonder onderbrekingen wordt uitgezonden, maar het is zeker geen heiligschennis om dergelijke muziek eens op een andere wijze te presenteren.

    • Jan Klerkx Maastricht