Gedeeld goed is geen goed

Mijn vriend is weduwnaar en ik weduwe. We zijn van plan om beiden ons huis te verkopen en samen opnieuw te beginnen in een ander huis. Mijn vriend verkocht zijn huis inmiddels en bezit nu 400.000 euro op de bank. Hij woont voorlopig bij mij in. We zoeken naar een ander huis, maar omdat het moeilijk is iets geschikts te vinden, overwegen we om mijn huis te veranderen en mijn vriend de helft ervan te laten kopen. Maar er schijnt een gezegde te zijn dat luidt: gedeeld goed is geen goed. Is dit een goed idee?

(V. de K.)

Zo'n gedeeld woningbezit kan inderdaad een bron van narigheid zijn, bijvoorbeeld wanneer u ruzie krijgt. Wie moet er dan wijken? Wat gebeurt er wanneer hij overlijdt en zijn kinderen erven de huishelft van hun vader? Ik zou dit nooit doen. Laat hem maar bij u inwonen en bereken hem een fikse vergoeding. Dat kan hij best betalen van die 400.000 euro.

Adriaan Hiele beantwoordt ook vragen op de website www.nrc.nl/hiele

    • Adriaan Hiele