Ba Cissoko

Ze komen uit het Westafrikaanse Guinee maar wonen in Marseille, Ba Cissoko en zijn neefjes. In juni 2001, ruim twee jaar voor deze debuut cd speelden ze in de Melkweg in Amsterdam en verrasten daar met een frisse mix van antiek en modern. Antiek is dat Cissoko en één neefje kora spelen, een Afrikaanse harpluit met als klankkast een kalebas. Modern is dat deze kora's stalen snaren hebben en aangesloten zijn op een stekkerdoos. Modern is ook dat neefje twee een electrische basgitaar bespeelt en dat er wat sampletjes zijn opgeslagen. Dat neefje één zijn kora bijna net zo weet te laten klinken als een gruizige Jimi Hendrix-gitaar is grappig. Belangrijker is echter dat deze drie snarenspelers plus een percussionist genoeg in huis hebben om een breed publiek te onderhouden: dansers, luisteraars, oud en jong. Goed goed dus dat er van 21 t/m 27 dec. naast concerten in Utrecht en Tilburg ook radio- en tv-optredens staan gepland.

Ba Cissoko Sabolan

Marabi 46.808

Distr. Walboomers

    • Frans van Leeuwen