Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over het team van de Amerikaanse special forces, dat de afgelopen maanden op Saddam Hussein heeft gejaagd en hem wist te pakken. Ook aandacht voor de enorme hoeveelheden illegaal vuurwerk die uit België ons land wordt binnengesmokkeld. Ned.2, 18.22-19.05u.

B&W. Gesprekken met Jack Spijkerman, advocate Gabi van Driem, staatssecretaris Marc Rutte en hoofdredacteur Henk Steenhuis van HP/De Tijd over Irak, kabinet-Balkenende, tv-satire en Oranjehuis. Ned.3, 19.30-20.02u.

Netwerk. Reportage over de Nederlandse tolk Sandra Roelofs wier echtgenoot Michail Saakasjvili wellicht de opvolger wordt van de afgetreden Georgische president Sjevardnadze. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. De uitslag van een enquête naar het functioneren van premier Balkenende en in de studio reacties van oud-Kamerlid Hans Hillen en journalist Gerard van Westerloo. Ned.3, 22.20-22.55u.

DOCUMENTAIRE

Kaputt de gekantelde wereld van Curzio Malaparte. Over het huis dat de schrijver Curzio Malaparte liet bouwen op het eiland Capri. Malaparte was lid van de fascistische partij, tot hij in 1930 zowel tegen Hilter als Mussolini begon te schrijven. Ned.3, 21.00-22.00u.

Factor: Patsergevecht. Over de aanpak van politie en Justitie in Arnhem om met een gerichte aanpak grip te krijgen op jonge criminele patsertjes. Het doel is de misdaad te bestrijden en een waarschuwing af te geven aan andere jongeren. Ned.1, 22.38-23.02u.

De zoon van God. Slot van een tweeluik over de oorsprong van het christelijk geloof gaat over mystici en gnostici. Ned.1, 23.10-0.10

PRAATPROGRAMMA

Tv-show. Onder meer een gesprek met de 52-jarige Engelse popzanger Sting over zijn huizen, het concert in de tuin van zijn palazzo in Toscane in 2001, zijn kinderen en waarom hij op weer op wereldtournee gaat. Ned.2, 21.30-22.30u.

Barend & Van Dorp. Laatste uitzending van dit seizoen met o.a. royalty-verslaggever van RTL-boulevard Peter van der Vorst en politiek verslaggever Frits Wester. Optreden van Cuby and the Blizzards. In maart is het programma terug. RTL4, 22.30-23.30u.

FILM

The Legend of Bagger Vance (Robert Redford, 2000, VS). Mystieke golffilm over traumaverwerking en het (her)vinden van jezelf ventileert een aantal wijze levenslessen. Buddy Will Smith helpt de aan lager wal geraakte golfer Matt Damon bij het terugvinden van zijn swing. VRT. 21.40-0.09u.

.A Perfect Murder (Andrew Davis, 1998, VS). Thriller naar Frederick Knotts toneelstuk Dial M for Murder werd geen slaafse imitatie. Het verhaal over de man (Michael Douglas) die zijn vermogende, overspelige vrouw (Gwyneth Paltrow) wil laten vermoorden, speelt zich in plaats van in Londen af in het New York van de jaren negentig. Met nieuwe plotwendingen en het verschil tussen oud en nieuw geld. Net5, 22.00-23.50u., onderbroken door reclame.

.Tampopo (Juzo Itami, 1986, Japan). Zie tv-vooraf. Canvas, 23.40-1.30u.

.Open Your Eyes (Alejandro Amenábar, 1997, Sp./Fr./It.). Tweede speelfilm van de in Chili geboren Spanjaard Amenábar (Tesis) werd in Amerika dunnetjes overgedaan als Vanilla Sky, wederom met Penélope Cruz in een hoofdrol. Psychologische thriller over nachtmerrie van Madrileense playboy kan men opvatten als lastig te duiden kunst of als een prille oefening in quasi-diepzinnigheid. Ned.3, 23.42-1.35u.

.Midnight Cowboy (John Schlesinger, 1969, VS). Vermaarde drievoudige Oscar-winnaar (film, regie, scenario) over een naïeve Texaanse boerenzoon (Jon Voight) die in New York vergeefs zijn fysieke kwaliteiten aan rijke dames probeert te slijten en vriendschap sluit met een ziekelijke zwerver (Dustin Hoffman). Net5, 23.50-1.50u.

Any Wednesday (Robert Ellis Miller, 1966, VS). Vlotte verfilming van Broadwayblijspel vol misverstanden. Zakenman Jason Robards brengt elke woensdag door met minnares Jane Fonda. Ook met Dean Jones. Ned.1, 0.10-2.00u.

RADIO

Kunststof. Presentator Victor Deconinck vertelt over zijn vertrek bij de televisie en zijn plan om te promoveren. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van kunsthistorica Hildelies Balk in Den Haag het eerste deel van een serie muzikale verhalen. Verder Louis Lehmann over componist Willem Breuker en een bezoek aan het atelier van beeldhouwster Det Smeets. 747AM, 22.02-24.00u.