Luxe cruise: 180 euro

De politie van Gouda is een onderzoek begonnen naar een Gouwenaar die honderden mensen nepvakantiereizen zou hebben verkocht.

Daarbij zou de man de naar schatting 1.150 gedupeerden voor een totaalbedrag van 200.000 euro hebben opgelicht. Dat heeft de politie in Gouda vanmorgen bekendgemaakt. De Gouwenaar, die zich voordeed als eigenaar van bussen, vliegtuigen en schepen, plaatste advertenties en praatte zijn slachtoffers een kerstvakantie op een cruiseschip aan. De vakantiegangers zouden deze en volgende week met het vliegtuig naar Barcelona gaan en vandaar met een schip koers zetten naar Griekenland. De prijs voor deze luxe cruise was 180 euro. De prijs voor die bootreis was zo laag, omdat een van de cruiseschepen van de man een proefvaart moest maken.

Toen deze week bleek dat er geen sprake was van een cruise, was de man uit Gouda nergens meer te vinden. Twee mensen die de administratie voor hem deden, zijn opgepakt voor verhoor. Zij worden vooralsnog niet gezien als verdachten. Bij de politie druppelen de aangiftes uit het hele land inmiddels binnen.