Kippenboeren naar de rechter

Ongeveer tweehonderd ontevreden kippenboeren slepen het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) voor de rechter. Dat maakt de Landelijke Overleggroep Vermeerderaars vanmorgen bekend. De kippenhouders vinden dat het ministerie voor kippenhouders buiten de geruimde gebieden te weinig schadevergoeding in het vooruitzicht heeft gesteld als gevolg van de vogelpest die eerder dit jaar uitbrak. Volgens een woordvoerder van de Landelijke Overleggroep Vermeerderaars hebben kippenboeren buiten de geruimde gebieden 11 à 12 miljoen euro schade geleden als gevolg van de vogelpest. In opdracht van het ministerie van LNV moesten de bedrijven de broedeieren afstaan aan de eierverwerkingsindustrie. Daardoor kregen de boeren een veel lagere opbrengst per ei dan normaal.